Autoprofit.sk ŠKODA ENYAQ IV

ŠKODA ENYAQ IV


Kategória: Škoda


Nabite sa životom - ENYAQ IV

 

Plne elektrické SUV ,pohodlné, priestranné a šetrné.

 

Exteriér

Hlavné dôvody, prečo zvoliť ENYAQ iV

 

ŠPIČKOVÉ ELEKTRICKÉ SUV

ENYAQ 𝗶V je postavený na modulárnej platforme MEB špeciálne vyvinuté pre elektrické vozidlá. Ponúka tak špičkovú techniku, rýchle nabíjanie a vysoký dojazd.

 

SUV S POHONOM ZADNÝCH ALEBO VŠETKÝCH KOLIES

Do vozidiel ŠKODA sa vracia pohon zadných kolies! Prvé, čo si za volantom všimnete, je skvelý odpich. Akonáhle sa z toho zážitku spamätáte, uvedomíte si, že pohon zadných kolies vozidla dodáva na istote. V meste oceníte malý polomer otáčania. Elektromotor na zadnej náprave môže byť doplnený druhým elektromotorom umiestneným vpredu a z modelu ENYAQ iV sa tak stane vozidlo s pohonom všetkých kolies.

 

JAZDNÉ REŽIMY A ADAPTÍVNY PODVOZOK

Rovnako ako iné modely ŠKODA, taktiež ENYAQ iV bude k dispozícii s voľbou jazdných režimov. Tých bude dohromady šesť: Eco +, Eco, Comfort, Normal, Sport a Individual. Vodič nimi ovplyvní nielen reakciu vozidla na akceleračný pedál, ale tiež dostupný krútiaci moment, maximálnu rýchlosť alebo výkon klimatizácie. V kombinácii s voliteľným Adaptívnym podvozkom DCC ovplyvní zvolený jazdný režim tiež nastavenie podvozku.

 

ZVOĽTE SI VEĽKOSŤ BATÉRIE

Batériové články sú v modeli ENYAQ iV zabudované do podlahy, čím znižujú ťažisko vozidla, čo zlepšuje správanie v zákrutách a umožňujú maximálne využitie priestoru pre cestujúcich a ich batožinu. Batérie sú dostupné v dvoch kapacitách: 62 a 82 kWh. Od ich kapacity sa odvíjajú názvy jednotlivých verzií (60 a 80) a ďalšie kľúčové vlastnosti, ako je výkon či dojazd. ENYAQ iV môže byť vybaviť tepelným čerpadlom, ktoré dokáže ochladiť alebo ohriať interiér s ďaleko nižšou spotrebou energie ako iné dostupné systémy.

 

MOŽNOSTI NABÍJANIA

ENYAQ iV je vybavený kombinovaným systémom nabíjania. To znamená, že ho možno nabíjať striedavým prúdom (AC) pri výkone až 11 kW, alebo jednosmerným prúdom (DC) pri výkone až 125 kW. Okrem nabíjanie priamo zo siete sa energia získava tiež spätne pri rekuperačnom brzdení, čím sa rapídne predlžuje dojazd. Kinetická energia sa pri spomaľovaní mení na elektrinu, ktorá sa ukladá do vysokonapäťovej batérie. Konvenčné brzdenie, ktoré mení túto energiu iba na teplo pri trení bŕzd, sa vďaka tomu využíva iba minimálne.

 

ŠTÝLOVÝ A SEBAVEDOMÝ

Vzhľad našich SUV je štýlový a sebavedomý. Tejto tradície sa drží aj ENYAQ 𝗶V a prichádza s dizajnom, ktorý je dôverne známy, ale zároveň inovatívny a pútavý. Jeho elegantné proporcie dávajú tušiť bohatú ponuku priestoru v interiéri.

 

VÝNIMOČNE PRIESTRANNÝ, VÝNIMOČNE KVALITNÝ

Priestrannosť modelu ENYAQ 𝗶V zdôrazňuje nové poňatie interiéru a objemný batožinový priestor, ktorý je pre naše vozidlá typický. Kvalitné spracovanie a príjemné materiály vám zaručia pohodu na cestách, na ktorých iste oceníte množstvo praktických odkladacích priestorov. Ekologický charakter elektromobilu skvele podčiarkujú materiály šetrné k životnému prostrediu.

 

 

INTELIGENTNÝ, INOVATÍVNY, INTUITÍVNY

Okrem novo poňatého interiéru prináša ENYAQ 𝗶V celý rad inteligentných a inovatívnych riešení, ktorých ovládanie je úplne intuitívne. Medzi ne patrí napríklad štandardne dodávaný virtuálny kokpit, široké možnosti konektivity, ambientné osvetlenie a v neposlednom rade tiež úplne nový head-up displej s rozšírenou realitou.

 

 

ÚSPORY, KTORÉ POTEŠIA

Pri jazde elektromobilom šetríte nielen životné prostredie, ale aj svoju peňaženku. Čakajú na vás bonusy v podobe finančných úľav, daní, zvýhodnenie pri parkovaní či v prevádzke a mnohé ďalšie.

 

 

 

 

NAJMODERNEJŠIE ASISTENČNÉ SYSTÉMY

 

Asistovaná jazda 2.0

Asistovaná jazda 2.0 v sebe integruje niekoľko systémov a funkcií, ktoré predstavujeme zvlášť na nasledujúcich stránkach. Ich prepojením vozidlo dokáže významne uľahčiť riadenie zvýšiť pohodlie pri jazde . Po aktivácii zvládne Asistovaná jazda 2.0 samočinne zastaviť a znovu sa rozbehnúť, viesť vozidlo v pruhu, nasledovať ostatné vozidlá v kolóne, pomôže vám zaparkovať, alebo zobrazí okolitú prevádzku na displeji pred vami.

 

PREDIKTÍVNY ADAPTÍVNY TEMPOMAT

Nový prediktívny adaptívny tempomat rozširuje funkcie adaptívneho tempomatu. Okrem prevádzky pred vozidlom spracováva tiež rozpoznané dopravné značky a obmedzenia rýchlosti uložené v navigácii. Vďaka tomu s predstihom upravuje rýchlosť napríklad pred zákrutami, kruhovými objazdami, križovatkami alebo podľa rýchlostných limitov.

 

ROZPOZNANIE DOPRAVNÝCH ZNAČIEK

 

ADAPTÍVNE VEDENIE V JAZDNOM PRUHU

Tento asistent vás dokáže udržať uprostred jazdného pruhu . Systém spolupracuje s kamerou a rozpoznáva jazdné pruhy na vozovke, a to vrátane žltých čiar pri stavebných prácach, kužeľov a iných hraníc vozovky či jazdného pruhu. Vylepšený "adaptívny" variant tohto asistenta (dostupný iba ako súčasť Asistovanej jazdy 2.0) spočíva v tom, že systém udržiava vozidlo na zvolenej pozícii v jazdnom pruhu a vozidlo "nekľučkuje".

 

ASISTENT JAZDY V KOLÓNE

Tento asistent uľahčuje jazdu v kolóne. Asistent jazdy v kolóne v spolupráci s Adaptívnym tempomatom a Adaptívnym vedením v pruhu rozbieha, brzdí a zatáča vozidlo tak, aby kopíroval pohyb okolitých vozidiel v kolóne.

 

NÚDZOVÝ ASISTENT

Núdzový asistent znižuje riziko nehody v prípade zdravotnej indispozície vodiča. Ak Adaptívne vedenie v pruhu rozpozná, že vodič ani po výstražnom varovaní nemá ruky na volante, aktivuje sa manéver pre núdzové zastavenie. Ten prevezme vedenie vozidla v jazdnom pruhu, zapne výstražné svetlá a začne vozidlo spomaľovať až do úplného zastavenia.

 

Bezpečnostní asistenti

Ponuku bezpečnostných asistentov rozširuje niekoľko nových, najmodernejších asistentov.

 

FRONT ASSIST VRÁTANE ASISTENTA PRE VYHÝBACÍ MANÉVER

Front Assist je bezpečnostný systém varovania pred zrážkou. Ak je kolízia neodvratná, začne systém brzdiť, aby minimalizoval jej následky. Okrem toho tiež systém núdzovo zastaví, ak detekuje, že pred vozidlom cez cestu nebezpečne prechádza chodec alebo prechádza cyklista.

V kritickej situácii, keď brzdením zasahuje Front Assist (a vozidlo je vybavené adaptívnym tempomatom) a vodič naznačí volantom vyhýbací manéver, pomôže Asistent pre vyhýbací manéver cielenými zásahmi do riadenia obísť prekážku tak, aby sa s ňou vozidlo nestretlo.

 

ASISTENT PRI ODBOČOVANÍ

Asistent pri odbočovaní, ktorý je súčasťou systému Front Assist, má za úlohu sledovať protiidúce vozidlá pri odbočovaní vľavo v nízkych rýchlostiach, najčastejšie na križovatke. Ak hrozí priame nebezpečenstvo, zabrzdí vozidlo do úplného zastavenia a zároveň spustí varovný signál.

 

ASISTENT ZMENY JAZDNÉHO PRUHU

Vďaka dvom radarovým snímačom v zadnej časti vozidla zaznamenáva Asistent zmeny jazdného pruhu vozidlá idúce za vami a vozidlá nachádzajúce sa v mŕtvom uhle. O týchto vozidlách vás informuje svetelnou signalizáciou na vnútornej strane krytu spätných zrkadiel. Asistent zmeny jazdného pruhu je aktívny až do vzdialenosti 70 m, a dokáže vás tak efektívne varovať pred nebezpečenstvom tiež na diaľniciach a rýchlostných cestách.

 

VAROVANIE PRI VYSTUPOVANÍ

Tento bezpečnostný prvok je ďalší pridruženou funkciou asistenta zmeny jazdného pruhu. Varovanie pri vystupovaní opticky aj akusticky varuje vodiča aj ostatných cestujúcich (vpredu aj vzadu) napríklad pri vystupovaní z pozdĺžne zaparkovaného vozidla, kedy by otvorenie dverí hrozilo zrážkou s iným vozidlom , cyklistom, motocyklistom, alebo elektrickou kolobežkou. Varovanie pri vystupovaní využíva zadné radary asistenta zmeny jazdného pruhu a sleduje priestor za vozidlom a po stranách vozidla až do vzdialenosti 35 metrov.

 

PROAKTÍVNA OCHRANA CESTUJÚCICH

Úlohou systému Proaktívna ochrany cestujúcich je pripraviť posádku na náraz. Tento systém spolupracuje s jedným radarom vpredu, dvoma zadnými radarmi, senzorom prevrátenia vozidla a ESC a aktivuje sa v prípade hroziacej nehody, alebo ak sa vozidlo začne dostávať do šmyku. V takejto situácii pritiahne predné bezpečnostné pásy privrie elektricky ovládané bočné okná, aby sa zabránilo vniknutiu cudzích predmetov do vozidla.

 

MULTIKOLÍZNA BRZDA

Ak sa ENYAQ iV stane účastníkom dopravnej nehody a dôjde k nafúknutiu airbagov, aktivuje sa tiež multikolízna brzda. Tá vozidlo zabrzdí až do jeho úplného zastavenia, čím zabráni ďalším kolíziám spôsobeným nekontrolovaným pohybom vozidla po nehode.

 

 

LED osvetlenie

Špičková LED technika prináša vyšší výkon, nižšiu spotrebu energie a nové bezpečnostné funkcie.

 

LED OSVETLENIE

V rámci štandardnej výbavy sa ŠKODA ENYAQ iV dodáva s LED prednými svetlometmi zaisťujúcimi diaľkové, tlmené a pozičné / denné svietenie pomocou LED zdrojov. Konštrukcia svetlometov s LED technikou má rad výhod, okrem iného dlhšiu životnosť a nižšiu spotrebu elektrickej energie.

 

LED ZADNÉ SVETLÁ

ŠKODA ENYAQ iV sa štandardne dodáva s LED zadnými svetlami zabezpečujúcimi všetky funkcie pomocou LED zdrojov.

 

MATRIX-LED SVETLOMETY

Tieto špičkové svetlomety zaisťujú všetky svetelné funkcie pomocou LED zdrojov. V porovnaní so štandardnými svetlometmi majú vyšší výkon, funkciu prisvecovania do zákrut a špičkovú funkciu adaptívneho osvetlenia Matrix.

 

TOP LED ZADNÉ SVETLÁ

Voliteľné zadné svetlá TOP LED v profile písmena C obsahujú osvetlené kryštalické prvky, ktoré rovnako ako dynamické smerové svetlá vytvárajú animovanú funkciu Coming/Leaving Home. Táto funkcia sa aktivuje pri odomknutí a zamknutí vozidla za zníženej viditeľnosti.

 

FUNKCIA ADAPTÍVNEHO OSVETLENIA MATRIX

Prostredníctvom prednej multifunkčnej kamery v spätnom zrkadle, ktorá sleduje svetelné zdroje z protiidúcich vozidiel, Matrix-LED svetlomety v blízkosti takýchto automobilov potlačia časť diaľkových svetiel v reálnom čase nezávisle prepínateľnými LED čipmi v každom svetlomete, tak aby sa zamedzilo oslneniu ostatných účastníkov cestnej premávkyTím zaisťuje dokonale osvetlenú vozovka pred vami a vyššiu bezpečnosť.

 

 

Jednoduché parkovanie

Hoďte starosti s parkovaním za hlavu a zaparkujte aj na najtesnejších miestach za pomoci parkovacích asistentov.

 

MANÉVROVACÍ ASISTENT

Systém spracúva údaje zo senzorov, parkovacie parametre a uhol natočenia volantu a upozorňuje na prípadné nebezpečenstvo konfliktu s prekážkami pri parkovaní. Aby ste takejto situácii nedošlo, pokiaľ včas nezabrzdíte podľa upozornenie na vzdialenosť, vozidlo ŠKODA ENYAQ iV aktivuje manévrovací asistent - funkciu, ktorá vozidlo zastaví a zabráni tak stretu s prekážkou.

 

PARKOVACIA KAMERA VZADU

Počas parkovacieho manévru vám ENYAQ iV poskytne maximálny komfort a orientáciu v priestore vďaka zadnej parkovacej kamere. Pri zaradení spiatočky sa aktivuje kamera v piatych dverách a zábery sa zobrazia na displeji systému infotainmentu. Dynamické pomocné línie na displeji ukazujú smer, ktorým by sa vozidlo pohybovalo pri danom uhle nastavenia volantu, alebo vás upozornia, kedy je treba volantom otočiť.

 

PANORAMATICKÝ KAMEROVÝ SYSTÉM (AREA VIEW)

Chcete vedieť presne čo sa deje okolo vášho automobilu? Systém Area View zobrazuje na informačnom displeji niekoľko rôznych uhlov okolo vozidla zachytených širokouhlými objektívmi štyroch kamier namontovaných spredu a zozadu a na krytoch spätných zrkadiel. 360-stupňový panoramatický výhľad na vozidlo umožňuje ľahšie zaparkovať alebo manévrovať v úzkych uliciach.

 

 

ZOSTAŇTE ONLINE AJ NA CESTÁCH

Nová generácia infotainment systému so zabudovanou SIM kartou prináša praktické funkcie ako aktuálne informácie o doprave alebo Wi-Fi pripojenie pre zariadenia cestujúcich.

 

ŠPIČKOVÝ INFOTAINMENT

ENYAQ iV je dodávaný s moderným systémom infotainmentu s voľne stojacim displejom  s uhlopriečkou do 33 cm (13 palcov). Poskytuje personalizované zobrazenia a dá sa ovládať dotykmi, dotykovým posúvačom, viacprstovými (Multi Touch) dotykmi a gestami.

Súčasťou výbavy je tiež SmartLink , ktorý umožňuje použitie vašich obľúbených aplikácií zo smartfónu priamo v aute prostredníctvom infotainmentu. ŠKODA Connect navyše zaisťuje súbor online služieb, ktoré zahŕňajú proaktívny servis, diagnostiku, aktualizáciu softvéru a základné funkcie pre elektrovozidlá v rámci balíka Vzdialeného prístupu.

 

 

ŠKODA CONNECT

Služby ŠKODA Connect poskytujú online navigáciu a informačné služby vrátane online informácií o doprave a možnosti diaľkového ovládania vybraných funkcií vozidla pomocou smartfónu. Môžete tak na diaľku napríklad sledovať, ovládať a plánovať nabíjanie vozidla alebo vyhľadávať nabíjacie stanice vrátane naplánovania najlepšej trasy.

 

 

VZDIALENÝ PRÍSTUP: OVLÁDANIE KLIMATIZÁCIE ONLINE

Vďaka vzdialenému prístupu môže užívateľ okrem iného ešte pred začiatkom jazdy zapnúť vo vozidle klimatizáciu. Táto funkcia najviac príde vhod v období s veľmi nízkymi, či naopak vysokými teplotami, kedy užívateľ príde k vozidlu už pripravenému k jazde nezávisle od vonkajších podmienok.

 

 

HLASOVÉ OVLÁDANIE

S digitálnou asistentkou Laurou vás bude vaše vozidlo počúvať na slovo. Strohé príkazy sú už minulosťou. Teraz môžete vozidlo ovládať prostredníctvom Laury, digitálne asistentky, ktorá rozumie hovorenej reči. Laura vám pomôže ovládať navigáciu, médiá, infotainment, klimatizáciu, či písať správy, zatiaľ čo vy sa budete môcť lepšie sústrediť na riadenie.

 

 

AŽ 4 USB-C PORTY

ENYAQ iV je štandardne vybavený dvoma modernými podsvietenými USB-C portami umiestnenými vpredu, ktoré slúžia ako k prenosu dát, tak aj k dobíjaniu zariadení. Na želanie môže byť vybavený naviac tiež 230V zásuvkou a ďalšími dvoma USB-C portami vzadu určenými na dobíjanie zariadení pre cestujúcich na zadných sedadlách.

 

 

 

VERZIE MODELU                                                       

                                        

Interiér

Ponuka interiérov ENYAQ iV

 

INTERIÉR LOFT

Základné prevedenie interiéru, v ktorom sa uplatňujú elegantné a nadčasové kombinácie vzbudzujúce moderný, pritom útulný dojem. Poťahy sedadiel sú v kombinácii kože a šedej látky s prešitím. Prístrojová doska je potiahnutá šedou látkou s prešitím, ako dekor je použitý brúsený hliník.

 

 

INTERIÉR LODGE

V interiéri Lodge, ktorý je ponúkaný na želanie, sa silno odráža téma budúcej mobility, inovácií a udržateľnosti. Vďaka mäkkým materiálom a jasným farbám vytvára priateľskú a útulnú atmosféru. Poťahy sedadiel sú vyrobené v kombinácii prírodnej látky a certifikovanej prírodnej vlny. V interiéri je prírodná látka s prešitím použitá tiež na prístrojovej doske, kde ju nájdete spolu s hliníkovým dekorom.

 

 

INTERIÉR LOUNGE

Voliteľný interiér Lounge s vysoko kvalitnými materiálmi spĺňa požiadavky na estetiku i moderný vzhľad a zameriava sa na prepracované detaily. Dôkazom sú poťahy sedadiel z kože a umelého semišu, šedý brúsený dekor a prístrojová doska potiahnutá šedým umelým semišom s prešitím.

 

 

INTERIÉR SUITE

Užite si nádych luxusu v príplatkovom koženom interiéri Suite, vybavenom exkluzívnymi materiálmi, ktorým dominuje mäkká koža použitá na čalúnenie sedadiel. Budete obklopení maximálnym komfortom a harmóniou, okrem iného vďaka prístrojovej doske potiahnuté čiernou umelou kožou s prešitím a čiernemu Piano dekoru.

 

 

INTERIÉR ECOSUITE

Štýlový a sofistikovaný interiér ecoSuite, ponúkaný na želanie, vie uspokojiť aj tie najvyššie nároky na komfort a udržateľný prístup k životnému prostrediu. Sedadlá sú čalúnené ekologicky činenou kožou vo farbe cognac so štítkom ECO OLIVE LEATHER. Umelá koža v rovnakej farbe s prešívaním bola použitá na prístrojovú dosku. Všetko je zavŕšené decentným čiernym Piano dekorom.

 

 


SERVICE MOBIL

+42‍1 903 71‍3 376

NÁHRADNÉ DIELY

+4‍21 918 34‍8 038

AUTOPOŽIČOVŇA

+42‍1 911 47‍1 587

RECEPCIA

+42‍1 31 7‍88 42 22

AUTOUMYVÁREŇ

+42‍1 91‍8 348 012

Autoprofit s.r.o.
Šaľská ulica 743/2
924 01 Galanta

Telefón: 031 / 788 42 22
E-mail: info@autoprofit.sk

Otváracie hodiny:
Predaj
Pondelok - piatok 8:00 - 17:00
Sobota 8:00 - 12:00

Servis
Pondelok - piatok 7:00 - 17:00
Sobota 8:00 - 12:00