Autoprofit.sk Nový Nissan Qashqai získal ocenenie Euro NCAP Best in Class 2021

Nový Nissan Qashqai získal ocenenie Euro NCAP Best in Class 2021


Kategória: Nissan


Nový Nissan Qashqai získal ocenenie Euro NCAP Best in Class 2021


• Nový Nissan Qashqai získal ocenenie Euro NCAP Best in Class v kategórii malých terénnych vozidiel / crossoverov
• Úplne nový Nissan Qashqai bol ocenený piatimi hviezdičkami od nezávislej organizácie Euro NCAP podľa nového protokolu 2020 - 2022
• Nová aliančná platforma CMF-C poskytuje pevnú štruktúru vozidla a výnimočný výkon pri náraze


Mesiac po dosiahnutí 5-hviezdičkového hodnotenia Euro NCAP získava úplne nový Nissan Qashqai ocenenie Best in Class 2021 v kategórii malých terénnych vozidiel (terminológia Euro NCAP) od nezávislej organizácie Euro NCAP.
Každý rok zverejňuje organizácia Euro NCAP zoznam tých áut, ktoré dosiahli najlepšie výsledky vo svojich príslušných kategóriách, pričom ukazuje, ktoré modely si viedli lepšie ako ich konkurenti. Toto ocenenie sa udeľuje na základe celkového skóre v ochrane dospelých pasažierov, detských pasažierov, chodcov a bezpečnostných asistentov. Vážený súčet bodov v týchto kategóriách určuje víťaza Best in Class.


Euro NCAP ohodnotil nový Qashqai 91 % za ochranu dospelých aj detí, čím sa zaradil medzi najlepších vo svojej kategórii. Tento výnimočný výkon odráža pokročilú zosilnenú štruktúru platformy CMF-C nového modelu Qashqai, ktorá je v kľúčových oblastiach postavená z ocele s mimoriadne vysokou pevnosťou, aby sa zlepšila tuhosť a zároveň umožnilo pohltenie a zníženie sily nárazu pred dosiahnutím bezpečnostnej zóny pre cestujúcich. Pridanie centrálneho airbagu – prvé použitie pre Nissan v Európe – na zabránenie zrážke hláv medzi vodičom a spolujazdcom na prednom sedadle v prípade bočného nárazu pomohlo modelu Qashqai získať maximálne 16 bodov v teste bočného nárazu.


Takmer maximálne skóre 23,8 z 24 možných bolo dosiahnuté za ochranu detských pasažierov a maximálne 12 bodov bolo dosiahnutých za kontrolu inštalácie detskej sedačky.
70 % skóre za ochranu zraniteľných účastníkov cestnej premávky
Qashqai dosiahol skóre 70 % v testoch ochrany cyklistov a chodcov. Nissan Qashqai je vybavený niekoľkými aktívnymi bezpečnostnými asistentmi vrátane inteligentného núdzového brzdenia, ktoré varuje vodiča a zabrzdí, ak auto predpokladá náraz do vozidla, chodca alebo cyklistu. Tento prvok je štandard v celom modelovom rade Qashqai, nielen vo vyšších výbavách.


Bezpečnostný asistenti
Euro NCAP uznáva, že vždy je lepšie predchádzať nehodám a udeľuje body za technológiu, ktorá pomáha vodičom predchádzať kolíziám.
Aj tu získal Qashqai mimoriadne vysoké skóre s hodnotením 95 % vďaka technológiám Nissan Intelligent Mobility.
Prvým pre Nissan v Európe je pridanie head-up displeja, ktorý umožňuje vodičovi sledovať rýchlosť, navigačné pokyny a rýchlostný limit bez toho, aby spustil oči z cesty.
Zavedenie inteligentných svetlometov, ktoré upravujú tvar lúča, aby zabránili oslneniu protiidúcich vodičov, je ďalším príkladom novej technológie, ktorá zvyšuje bezpečnosť.
Model je tiež vybavený funkciou sledovania vozidla v mŕtvom uhle, ktorá rozpozná, keď vodič v susednom jazdnom pruhu nevidel iné vozidlo, a aktívne nasmeruje Qashqai späť do jazdného pruhu a preč od nebezpečenstva. Systém upozornenia na premávku za vozidlo tiež zabraňuje kolíziám pri cúvaní z parkovacích miest.


Nový Qashqai je postavený na aliančnej platforme CMF-C, ktorá sa vyznačuje použitím pokročilých materiálov a nových výrobných techník, ktoré viedli k pevnejšej konštrukcii, pričom karoséria je o 60 kg ľahšia ako u predchodcu.
Kompletné hodnotenie Nissanu Qashqai organizáciou Euro NCAP nájdete tu.


SERVICE MOBIL

+42‍1 903 71‍3 376

NÁHRADNÉ DIELY

+4‍21 918 34‍8 038

AUTOPOŽIČOVŇA

+42‍1 911 47‍1 587

RECEPCIA

+42‍1 31 7‍88 42 22

AUTOUMYVÁREŇ

+42‍1 91‍8 348 012

Autoprofit s.r.o.
Šaľská ulica 743/2
924 01 Galanta

Telefón: 031 / 788 42 22
E-mail: info@autoprofit.sk

Otváracie hodiny:
Predaj
Pondelok - piatok 8:00 - 17:00
Sobota 8:00 - 12:00

Servis
Pondelok - piatok 7:00 - 17:00
Sobota 8:00 - 12:00