Autoprofit.sk Potulky s Miškou a so SEAT IBIZA

Potulky s Miškou a so SEAT IBIZA


Kategória: Seat


SEAT Ibiza FR s motorizáciou 1,0 TSI o výkone 70kw/95 koní v kombinácii s 5 stupňovou manuálnou prevodovkou mi robila spoločnosť posledných 6000km. Jazdila som pravidelnú trasu z práce a do práce s priemernou spotrebou 5,2 L na 100km. Myslím, že je to super, keďže je dosiahnutá na benzínovom motore a veľká časť aj po diaľniciach s ešte takmer surovým motorom. V zime som jazdila na 15“ kolesách, teraz už jazdím na krásnych 17“ zliatinových kolesách, ktoré mali tiež vplyv na spotrebu.  Musím uznať, že Ibiza vďaka svojmu nižšiemu ťažisku a tuhšiemu podvozku, má veľmi dobrú stabilitu na ceste. Viac by sa mi však páčilo jazdiť po kľukatých okreskách ako po diaľnici.

Vozidlo na mňa pôsobí svižným dojmom a veru často som si musela dávať pozor, aby som neprekročila maximálnu povolenú rýchlosť.

Táto „moja“ Ibiza je vybavená full LED svetlometmi, ale tým som sa venovala v teste o Arone, takže napíšem len, že svietia veľmi dobre a dodávajú autu šmrnc aj po dizajnovej stránke. Tak isto ako Arona vo výbave FR, má aj Ibiza funkciu SEAT Drive profile.

 

Čo som však v teste o Arone vynechala, a chcem sa tomu venovať viac teraz, je interiér vozidla. Vozidlo vo výbave FR má volant s hrubšou obručou potiahnutý perforovanou kožou a naspodu je „seknutý“. To, že je multifunkčný s ovládaním palubného počítača a rádia je už dnes asi samozrejmé. Tak rýchlo som si naň zvykla, že pri náhodnom presadnutí do iného vozidla som si okamžite uvedomila čo mi chýba. Mne osobne sa páči, že je v Ibize stále klasické jednoduché ovládanie klimatizácie. Je intuitívne a ani za jazdy nie je potrebné nastaveniu teploty venovať viac pozornosti, ako je bezpečné. Sedadlá sú pohodlné a ich pevné bočné vedenie poskytuje veľmi dobrú oporu, hlavne pre chrbát pri svižnejších prejazdoch zákrutami. Veľmi dobrým dojmom na mňa pôsobí aj obklad prístrojovej dosky z imitácie kože prešívaný červenou niťou. Červené prešívanie je aj na volante a sedadlách a tak interiér pôsobí veľmi príjemne, športovo a ucelene. Napriek tomu, že Ibiza patrí medzi malé autá,  právom jej patrí prvenstvo vo veľkosti.

Áno, Ibiza patrí medzi malé autá, ale s objemom batožinového priestoru o objeme 355L sa bez problémov zbalíte na predĺžený víkend, alebo si môžete užiť nakupovanie s kamoškami bez strachu, že by sa nákupy do kufra nezmestili.

 

 

V dnešnej dobe, kedy veľká časť populácie holduje SUVčkám, čím väčším, tým lepšie, je Ibiza vo výhode. Hlavne pri parkovaní na dnešných malých parkovacích miestach, ale aj tým, že zostane medzi Vašim a susedným autom väčšia medzera. Tým pádom Vám ju možno neobije niekto  dverami iného vozidla (možno).

Viac podrobnejších informácií ako aj technické parametre nájdete na https://www.seat.sk/ a ponuku vozidiel na autoprofit.s https://autoprofit.sk/vozidla/nove/seat.

 

Text: Michaela Slamková

Fotil: Dávid Grznár

 


SERVICE MOBIL

+42‍1 903 71‍3 376

NÁHRADNÉ DIELY

+4‍21 918 34‍8 038

AUTOPOŽIČOVŇA

+42‍1 911 47‍1 587

RECEPCIA

+42‍1 31 7‍88 42 22

AUTOUMYVÁREŇ

+42‍1 91‍8 348 012

Autoprofit s.r.o.
Šaľská ulica 743/2
924 01 Galanta

Telefón: 031 / 788 42 22
E-mail: info@autoprofit.sk

Otváracie hodiny:
Predaj
Pondelok - piatok 8:00 - 17:00
Sobota 8:00 - 12:00

Servis
Pondelok - piatok 7:00 - 17:00
Sobota 8:00 - 12:00